Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/harjegbrok.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2364
Spørgsmål og svar – Harjegbrok.dk

Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar

 
Jeg er blevet opereret for brok og har stadig en bule, kirurgen siger, at det ikke er et nyt brok, men hvad er det så?
Efter operation for brok, kan der opstå en blodansamling eller væskeansamling i vævet, hvor det tidligere brok har været. Væskeansamlingen kaldes i fagsprog for et serom, og ses særligt ved store brok. Væskeansamlingen er ufarlig og forsvinder med tiden, men for store væskeansamlinger kan det tage op til et år, før den er helt væk. Hvis ikke bulen er en væskeansamling, kan der være tale om en udbuling bag ved nettet, som i fagsprog kaldes ’bulging’. Hvis det er en væskeansamling vil den være tilstede hele tiden, hvorimod bulging kun ses ved brug af mavemuskulaturen og især ses efter operation for større navlebrok eller arbrok. Bulging skyldes, at man ved operationen har lukket bugvæggen med et net, men ikke har lukket selve defekten. Bulging er ufarligt.
Jeg er gravid og har fået navlebrok, hvad skal jeg gøre?
Som en naturlig del af graviditeten deles mavemuskulaturen og i den forbindelse udvikler man hyppigt et navlebrok. Efter graviditeten vokser mavemusklerne sammen igen og brokket forsvinder ofte. Hvis navlebrokket ikke gør ondt, skal du altså ikke foretage dig noget.
Jeg har et brok som ikke generer mig. Kan det vokse og komme til at genere mig senere?
Nogle brok vokser i størrelse og kan lede til ændrede symptomer, mens andre ikke gør. I øjeblikket vides det ikke hvilke brok der med tiden bliver generende og hvilke der ikke gør.
Min egen læge anbefaler mig at få mit brok opereret, men en anden læge synes jeg skal lade være. Jeg selv er i tvivl om det er en god idé at blive opereret. Hvem skal jeg lytte mest til?
Det er ikke ualmindeligt at der kan være forskellige meninger om, hvad den bedste beslutning vedrørende et brok er. Helt generelt er det patienten selv der i sidste ende træffer beslutning om, hvilket behandlingstilbud der skal accepteres. Det vigtigste er, at træffe beslutning på grundlag af grundig information, så man som patient ved hvad valget indebærer.